15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamkivi: häid IT-spetsialiste aina raskem leida

Skype'i tegevjuht Sten Tamkivi peab uue tehnoloogiaettevõtte Eestisse tulekut tunnustuseks, kuid märgib, et uute spetsialistide Eestist leidmine on keerulisemaks läinud.

„Varem ma sellest ettevõttest kuulnud pole. Mobiiliarendused on erakordselt kuum teema maailmas, aga kas selle ettevõtte konkreetne äri on suur või väike, ei oska öelda,“ kommenteeris Tamkivi uudist, et USA mobiilsete e-kirjade ja sõnumite lahendusi massituru seadmetele pakkuv Seven Networks plaanib asutada kuni 100 töötajaga teadusarendusüksuse Tallinnasse.

Siiski on see tunnustus Eestis tehtavale IT-tööle, kui inimesed loodavad siit uusi säravaid talente leida, lisas ta. „Aga ega see lihtne ei ole, sest enamikel tegutsevatel ettevõtetel on inimestest juba puudus. Kõik, kes üritavad leida häid spetsialiste, kurdavad, et neid on juba üha raskem leida. Viimaste aastate jooksul on palkamise tempo selgelt langenud, see tähendab, et iga inimese otsimine võtab rohkem aega. Kõrgema palga maksmiseks survet pole, kui inimene tahab meile tulla vaid kõrgema palganumbri pärast pole ta aru saanud, mida meil talle pakkuda on. Palgarallit katsume mitte joosta,“ rääkis Tamkivi.

Kuigi Eesti ei suuda suuri töömahte IT-valdkonnas pakkuda nagu India või Pakistan, siis selge nišš on Eesti puhul väiksed kompaktsed tiimid. „Kui 3-4 väga tarka inimest panna tuppa kokku ja lasta neil vabalt tegutseda, siis sünnib sellest uhkeid asju, nagu alustasid ka Skype ja Playtech. Kõik on alustanud väikeste mobiilsete tiimidega,“ ütles Tamkivi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755