15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA mobiilsete teenuste looja toob Eestisse kuni 100 töökohta

USA tehnoloogiatiigriks tituleeritud Seven Networks plaanib asutada kuni 100 töötajaga teadusarendusüksuse Tallinnasse.

Mobiilsete e-kirjade ja sõnumite lahendusi massituru seadmetele pakkuv Seven Networks tahab kasvatada Eesti kontori umbes 50 töötajani selle aasta lõpus, kirjutab testmarket.eu.

„Kas sa oled valmis aitama, et luua tehnoloogia, mis võib muuta viisi, kuidas inimesed suhtlevad?“ küsib ettevõte töökuulutuses. „Me oleme pühendunud maailmaklassilise meeskonna moodustamiseks, et luua järgmine innovatiivne mobiiliteenuste laine,“ tutvustab Seven Networks oma visiooni.

Seven Networks Estonia juhatuse liige Robin Pulkkinen ütles Äripäevale, et  pikemas perspektiivis on ettevõttel kavas palgata 50-100 inimest Eesti üksusesse. Mis toodet Eestis täpselt  välja hakatakse töötama ei tahtnud Pulkkinen veel avaldada. „Me oleme globaalne ettevõte, nii et Eesti meeskond võtab osa kõigist ettevõte projektidest. Töötame uue innovatiivse tehnoloogia kallal, mis tuleb välja aasta kuni pooleteisega,“ sõnas ta.

Eesti valiti ettevõtte neljandaks teadusarengukeskuseks mitmel põhjusel. Esiteks on see lähedal Helsingile, kus Seven Networksil juba on kontor. Teiseks on siin tööturul saada IT-spetsialiste, keda Pulkkineni sõnul Soomest on päris keeruline leida. Pulkkineni sõnul on nad saanud juba palju sooviavaldusi. Pulkkinen, kes töötab Seven Nertworksi audiitorina, ütles, et tema Eesti üksust juhtima ei hakka. Selleks palgatakse eraldi inimene tõenäoliselt Eestist.

„Paneme kokku suure meeskonna ning tulevikus on rõhk uute tehnoloogiate väljatootmisel, milles on võtmeroll kindlasti ka Tallinna kontoril,“ rääkis ta.

Investeeringu suurust Eestisse  ei osanud ta hetkel öelda. Üksus hakkab töötama juba lähinädalatel, kui on valitud välja kontoripind ja esimesed töötajad on tööle asunud.

Seveni peakorter asub Californias. Ettevõttel on üle maailma tooteid 14 keeles ja 70 riigis. Uurimis- ja arenduskeskuseid on Seven Networksil üle maailma neli: Redwood Citys (USA), Hangzhous (Hiina), Helsingis (Soome) ja nüüd ka Eestis.

Seven on pälvinud ka mitmeid auhindu, muu hulgas maineka GSM Assotsiatsiooni auhinna parima mobiilisõnumite teenuse eest 2008. aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755