1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple paljastas uued iPodid

Kolmapäeval avalikustas Apple uue disaini saanud iPodide seeria, mis Eestisse müüki peaks jõudma oktoobris.

"Me läksime hulluks," ütles Apple'i tegevjuht Steve Jobs. "See on suurim muutus iPodide seas üldse." Jobs teatas tänasel pressikonverentsil, et praeguseks on müüdud 275 miljonit iPodi, vahendab Reuters.

Kuigi "õunafirma" iPodid domineerivad muusikapleierite turul, siis viimaste aastate müügikasv on olnud tagasihoidlik. Jobsi tähelepanu on läinud eelkõige iPhone'i ja iPadi peale, mis on Apple'ile enneolematut edu käesoleval aastal toonud, mistõttu oli ammu oodata värskeid iPode.

Nii on näiteks uus iPod Shuffle väiksem, viies värvis, mängib 15 tundi muusikat ning hakkab maksma 49 dollarit. Nano mudel sisaldab nüüd FM-raadiot, võimaldab mängida 24 tundi muusikat ning jääb 149 ja 179 dollari vahele.

iPodide lipulaev Touch sisaldab nüüd kaht kaamerat, on õhem ning omab sarnaselt iPhone'ile Retina ekraani. iPod Touchi hinnad jäävad vahemikku 229-399 dollarit.

Uued digitaalse muusikapleieri iPod mudelid jõuavad Balti riikide turule oktoobris. Apple'i uude sarja kuulub iPod shuffle, mille soovituslikuks jaemüügihinnaks Eestis on 730 krooni, iPod nano koos Multi-Touch tehnoloogiaga hinnaga 2600 krooni ja iPod touch hinnaga 3700 krooni.

Balti riikides müüakse aastas keskeltläbi 15 000 uut iPodi. 50% siin regioonis müüdavatest iPodidest moodustab mudel iPod touch.

iPode on üle maailma müüdud juba rohkem kui 275 miljonit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755