6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MarkIT Holding haub maailmavallutusplaane

Balti riikide vallutamise käigus tekkis MarkIT Holdingul visioon kogu Euroopat katvast hanketeenusest aastal 2011, seisab 45 töötajaga kontserni MarkIT Holdingu aastaaruandes. 

"2009. aastal oli selget tuntav, et kliendid lükkasid IT-kaupade ostmist ning riistvaraga seotud arendusi edasi. Enamik eelarvetest oli külmutatud. Nägime tellimustes rohkem tooteid olemasoleva riistvara täiendamiseks nagu mälud, kõvakettad jm," rääkis kontserni juht Andres Agasild hetkeseisust.

"Täna näeme kliendi eelarvete taastumist. Tugevamad ettevõtted teevad taas olulisi investeeringuid IT-sse. Ühelt poolt näitab see suuremat kindlust ettevõtetes, teisalt aga IT-valdkonna spetsiifikat, sest investeeringuid lõputult edasi lükata ei saa," lisas ta. "Ostukäitumine on aga selgelt konservatiivsem ja läbimõeldum, mis on igati mõistlik."

MarkIT prognoosib selle aasta kogukäibeks 386 miljonit krooni. Eesti moodustab käibest 40% ja 60% on täna välisturud. Tänavune koduturu käibeprognoos on 145 miljonit krooni.

Agasilla sõnul tuleb lähiaastate kasv nii koduturult kui ekspordist ning on tempokas: 20-30% aastas. "Majanduskriis oli keeruline ka meie jaoks, kuid tõi kaasa turuosa olulise tõusu. Meie toode võimaldab IT sisseostmises kokku kokku nii aega kui raha."

MarkIT grupi käive kasvas aasta esimeses pooles mullusega võrreldes 30% ehk 140 miljonilt 187 miljoni kroonini. MarkIT Eesti poolaasta käive paisus 54 miljonilt 77 miljoni kroonini ehk 45%.

"Osaliselt on positiivne tulemus seotud turu taastumise ja meie vanade heade klientide taastunud ostumahtuega, kuid suur osa on kindlasti ka uute klientide lisandumine ja turuosa kasv," kommenteeris Agasild.

2010. aasta II poolaastaks ootab Agasild aasta algusega sarnast tulemust. "Ka juuli ja augusti tulemus näitavad sama dünaamikat. Riistvaraturul on IV kvartal traditsiooniselt olnud tugevaim. Ootame huviga, kas turg käitub taas traditsiooniliselt," lisas ta.

2009. aastal käivitus MarkITi elektrooniline IT-sisseostuteenus Norras, Taanis, Saksamaal ja Suurbritannias. Koos varem asutatud esindustega teenindas ettevõte kliente juba 16 riigis. Parimad tulemused saavutati Tšehhis, Hispaanias ja Austrias. Balti riikides ja Soomes jäi MarkIT kasumisse, kontserni kahjum tulenes investeeringutest uutesse riikidesse.

MarkITi investeeringud kasumisse jõudmiseks on orienteeruvalt 3 miljonit krooni riigi kohta. Praegused investeeringud tagavad ettevõttele kiire kasvu aastatel 2010-2014 ja vähendavad oluliselt majanduskriisis visklevate Balti riikide osakaalu kogukäibes. Uute turgude oodatav käive aastal 2012 on enam kui 280 miljonit krooni.

MarkIT andmebaasis on täna üle 100 Euroopa IT-hulgimüüja koos reaalajas hindade ja laoseisudega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755