10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina keelab Google Mapsi tegevuse oma territooriumil

Hiina andis 31 ettevõttele litsentsid kartograafiliseks tegevuseks oma territooriumil ja kaartide panekuks internetti, kuid Google'it nende seas ei ole, kirjutas cybersecurity.ru.

Seetõttu on Google Mapsi teenuse pakkumine Hiinas praegu küsimärgi all. Google võib samas keelust möödaminekuks kasutada mitmeid tehnilisi trikke.

Hiina kartograafilise tegevuse litsentsi said Nokia, riigi suurim internetiportaal Sina, otsingumootor Baidu ja teised. Seejuures on Nokia ainus litsentsi saanud välisettevõte.

Hiina võimude sõnul ei esitanud Google neile kõiki nõutud dokumente.

Sõltumatute juristide hinnangul tuleb Google'il kaarditeenuste osutamiseks luua ühisfirma mõne Hiina ettevõttega, millel on litsents juba olemas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755