6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leping Ukrainaga avab ukse Eesti IT-firmadele

Eile õhtul allkirjastatud Eesti ja Ukraina koostööleppega avanevad paremad võimalused Eesti IT-ettevõtetele oma toodete tutvustamiseks ja müügiks Ukrainas.

"Eesti e-lahendused on Ukrainale eeskujuks läbipaistval valitsemisel, korruptsiooni vähendamisel ja kodanike elukorralduse lihtsamaks muutmisel. Meie IT-ettevõtetel on kogemusi, mida nad saavad Ukrainas edasi anda," ütles minister Juhan Parts.

Memorandumis lepitakse kokku, millised koostöösuunad infoühiskonna edendamisel vastastikku huvi pakuvad. Samuti vahetatakse nii kontakte kui ka informatsiooni.

Riikidevahelise kokkuleppe allkirjastasid eile majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Ukraina teaduse ja innovatsiooni riikliku komitee esimees Vladimir Seminoženko.

Eilse Ukraina peaministri Mykola Azarovi visiidi raames allkirjastasid kahe riigi sotsiaalministrid Vasil Nadraga ja Hanno Pevkur ka riikidevahelise sotsiaalkindlustuslepingu.

Peaminister Andrus Ansipi kõnelustel Ukraina kolleegi Mykola Azaroviga olid majanduskoostöö kõrval teemaks ka Ukraina püüdlused Euroopa Liiduga viisavabaduse saamisel ning Ukraina läbirääkimiste seis Euroopa Liiduga vabakaubandusleppe sõlmimiseks.

Ansip tunnustas Ukraina huvi lõimuda Euroopa Liiduga ning märkis, et Eesti on jätkuvalt valmis panustama valdkondades, kus meil on pakkuda kasulikke kogemusi. Ansip rõhutas, et Eesti olulisemaks õppetunniks Euroopa Liiduga liitumisel oli vajalike reformide tegemine riigi enda jaoks.

Rääkides riigi reformimisest tõstis Eesti peaminister esile stabiilsuse olulisust. "Stabiilsus ei ole oluline mitte ainult poliitilistes küsimustes, vaid hädavajalik riigi majandusliku arengu ning välisinvesteeringute seisukohast," kinnitas ta. Ansip lisas, et üksnes etteennustatav õiguskeskkond loob aluse edukateks majandussuheteks ja välisinvesteeringuteks.

Ukraina valitsusjuht pidi kohtuma ka tööandjate keskliidus Eesti ettevõtjatega, ent kohtumist juhtis peaministri asemel Ukraina töö- ja sotsiaalminister Vasil’ Nadraga, kirjutas Delfi.

Välisministeeriumi andmeil muutus Ukraina peaministri programm ning eile hommikul jäid ära ka kohtumised Eesti välis- ja rahandusministriga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755