8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft plaanib Adobe ülevõtmist

Microsoft ja Adobe kaaluvat tihedamat koostööd, kõne all on ka Adobe ülevõtmine Microsofti poolt.

New York Times kirjutas hiljutisest kahe ettevõtte juhi kohtumisest, kus arutati erinevaid strateegiaid, mis aitaksid murda Apple'i dominantsust tarkvaraturul. Lehe andmetel kaaluvad Steve Ballmer ja Shantanu Narayen ka Adobe ülevõtmist Microsofti poolt.

Lähtudes Adobe turuväärtusest, võib tehingu suuruseks olla 15 miljardit dollarit. Adobe Flash Player võiks anda Microsoftile suurema turuosa internetiplatvormide osas.  Adobe ja Microsoft on ülevõtmist kaalunud varemgi, siiani on seda takistanud kartelliõigused. Adobe aktsiad tõusid ülevõtmisplaanide avalikukstulekul  eile kuni 17 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755