11. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mail.ru läheb börsile, väärtus kuus miljardit dollarit

Osaliselt Vene miljardärile Alisher Usmanovile ja Lõuna-Aafika Vabariigi firmale Naspers kuuluv internetivaldusfirma Mail.ru plaanib aktsiate avaliku pakkumist, vahendab Bloomberg.

Ettevõte plaanitakse viia Londoni börsile veel enne aasta lõppu. 10-15 protsenti ettevõtte aktsiatest saavad olema IPO järel vabalt kaubeldavad. Ettevõte ei emiteeri uusi aktsiaid, vaid aktsiaid müüvad mail.ru aktsionärid.

Mail.ru-le kuuluvad 2,4protsendine osalus Facebookis, 5,1protsendine osalus Grouponis ja 1,5protsendine osalus Zynga gamesis. Ühtlasi kontrollitakse ka e-postiteenust mail.ru ja Vene sotsiaalvõrgustikku Odnoklassniki.

Aktsiate müüki korraldavad Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ja VTB Capital. Ajaleht Vedomosti kirjutas, et Mail.ru võib olla väärt kuni kuus miljardit dollarit.

Pangad hakkavad võtma ostusoove 25. oktoobril. Aktsia üleilmsete hoiutähtedega kauplemine algab 8. novembri nädalal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755