Ka IBMilt leiti tõrvatilk meepotis

Maailma suurima arvutiteenuste pakkuja IBMi aktsia hind langes järelkauplemisel neli protsenti, kuna uute lepingute allkirjastamise langus varjutas paremat tulemuste prognoosi, vahendab Bloomberg.

Teenuslepingute sõlmimine vähenes kolmandas kvartalis seitsme protsendi võrra, 11 miljardile dollarile. See on juba järjest kolmas languskvartal. Investorid suunasid tulemustelt tähelepanu teenuste lepingutele seetõttu, et peaaegu 60% IBMi aastakäibest tuleb teenustest, nagu ka enam kui 40% kasumist.

IBM tõstis kogu aasta kasumiprognoosi vähemalt 11,40 dollarile aktsia kohta. Ka avaldatud kvartalikäive ja kasum tulid suuremad, kui analüütikud olid prognoosinud.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 12 protsenti, 3,59 miljardile dollarile ehk 2,40 dollarilt aktsia kohta 2,82 dollarile. Analüütikud ootasid kasumiks 2,75 dollarit aktsia kohta. Käive kasvas kolm protsenti, 24,3 miljardile dollarile, ületades analüütikute oodatud 24,1 miljardit. Ka uus aastakasumi prognoos aktsia kohta ületab analüütikute 11,30dollarilist ootust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara