25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Directa: telefoni teel lepingu sõlmimine normaalne tava Soomes

Directa OÜ omanikfirma Directa OY pressiesindaja Jussi Lähde ütles, et telefoni teel lepingu sõlmimine on täiesti normaalne tava Soomes, Rootsis ja mujal Põhjamaades.

Soomes ärivõtete pärast kohtu all oleva ärikataloogi Directa Eesti haru sajad kliendid on pahased Directa lepingute sõlmimise viisi pärast - telefonis müügiagendiga vestlemise tulemus on leping portaalipidajaga ning arve andmete portaali registreerimise eest.

"Loomulikult on Eesti ja Soome kultuuriline ja ajalooline taust erinev, mistõttu võib selline äriviis Eesti firmade jaoks uus ja harjumatu olla. Samas on see efektiivne mudel äri ajamiseks ja telefoni teel tehingu tegemine on sama moodne kui internetist kauba ostmine.

Klientide kaebuste hulk ei ole meile probleem. Kui sul on sadu või tuhandeid kliente, leidub alati keegi, kes tahaks äri teistmoodi teha. Nii on see igas äris ja oma ärimudelit me muuta ei kavatse," rääkis Lähde.

Lisaks arendab ettevõte seda äri ehk Lähde sõnul loob uusi ärimudeleid ja tehnilisi võimalusi. "Iga kord, kui sa midagi uut lood, võib juhtuda, et osa kliente tunneb ühel või teisel põhjusel, et nad pole piisavalt infot saanud," ütles ta.

Directa emafirmat Directa Oy ja selle viit juhti süüdistab Helsingi esimese astme kohus jõhkras pettuses ja turureeglite rikkumises.

Üle 1400 väikeettevõtja andmeil andis Directa puudulikku informatsiooni oma teenuste, eriti just infopäringute eest tasumise kohta. Lisaks on Directa hoidnud jõus lepinguid ja esitanud ettevõtetele arveid, kuigi viimased on lepingu nendega lõpetanud. Asi jõuab Soome ajakirjanduse andmeil kohtusse aasta lõpuks.

Soomes pooleli oleva kohtuasja puhul on Lähde sõnul ettevõttele tähtis, et see selgelt kohtus lahendataks: "See on meie mainele väga oluline."

mis on misasutatud 2007

Directa OÜ

haldab infoportaali emateab.eeomanik Directa OYtegevjuht Toomas Tarmtöötajaid 2009: 11käive 2009: 5,9 mln kr, muutus võrreldes 2008 +550%Kasum 2009: -2,9 mln kr, muutus võrreldes 2008 -50%

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755