29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: riigid konkureerivad, mitte Tallinna ja Tartu ülikoolid

Peame mõtlema, kas sisemaine konkurents on ikka oluline, ütles president Toomas Hendrik Ilves tänase IT-konverentsi avakõnes haridusest rääkides.

"Suur konkurents on riikide vahel, mitte mööda Tallinna-Tartu maanteed," märkis ta. Ilvese sõnul peavad omavahel võistlema mitte Tallinna ja Tartu ülikoolid, vaid Eesti kõrgkoolid muu maailma omadega.

"Kui tahame edasi minna, siis peame teadma, et selles auditooriumis siin peavad istuma ka välistudengid. Siin peavad õpetama ka välisprofessorid," ütles ta TTÜs peetud kõnes. Ka Eesti tudengid peaksid veetma vähemalt ühe semestri välisülikoolides. Samuti peaksime olema piisavalt head, et ka välistudengid tahaksid tulla sealt siia õppima, lisas Ilves.

TTÜ teadusprorektor professor Erkki Truve ütles, et konkurentsi välistada ei saa. "Konkurents toimib ka ülikooli sees, erinevate teaduskondade ja uurimisgruppide vahel," märkis ta Ilvese kõne järel peetud ettekandes.

"Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.

Täna Tallinnas TTÜs aset leidval konverentsil esinevad Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Raivo Vare, Siim Puskai, Sten Tamkivi, Taavi Kotka, Tanel Tammet ja Üllar Jaaksoo.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755