29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Laar: Eesti naised võetakse välismaal ära

IRLi juht Mart Laar ütles, et tema Eesti noorte välismaal õppimist ei karda, vaid peab seda väga heaks. Kuid tema sõnul on probleem selles, et eesti naisterahvad võetakse välismaal lihtsalt ära.

Eestis võiks mõelda välisülikoolide siia toomisele, ütles Eesti Telekomi juht Valdo Kalm täna IKT-konverentsil "Visioonist lahendusteni".

Kas oleks võimalik maailma ülikoolide toomine Eestisse, küsis ta konverentsi paneeldiskussioonil osalejailt. Singapuri näitel luua fakulteetid Tallinna või Tartu ülikooli juurde ja kui just Harvardit ei saa, siis ehk Lundi ülikooli, lisas Kalm.

Tallinna Tehnikaülikooli võrgutarkvara professor Tanel Tammet nimetas ideed heaks, et seda ei saa tema sõnul teha kampaania korras. Fundamentaalne küsimus on tema kinnitusel, kuidas panna tudeng õppima. "Neid tuleb motiveerida vastavalt tulemustele," viitas ta stipendiumitele.

"Ega nad tühja koha peale frantsiisima ei tule," kommenteeris Skype Tehnologiesi juht Sten Tamkivi välisülikoolide siia toomist. Samas tuleks IKT-teadmiste õpe teha tema sõnul kohustuslikuks ka teiste erialade tudengitele.

IRLi juht Mart Laar ütles, et tema Eesti noorte välismaal õppimist ei karda, vaid peab seda väga heaks. "Aga ta ei tohiks õppida mingis libakõrgkoolis, mida on välismaal väga palju," lisas ta.

"Probleem on Eesti naisterahvad, nad lihtsalt võetakse ära välismaal," rääkis Laar, sest Eesti mehed on liiga tuimad. "Aga tihti on Eesti naised nii kanged, et toovad ka oma välismaa mehed ka Eestisse," lisas ta.

Paneeldiskussioonis osalesid Tallinna Tehnikaülikooli võrgutarkvara professor Tanel Tammet, IRLi esimees Mart Laar ja Skype Tehnologiesi juht Sten Tamkivi.

"Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.

Täna Tallinnas TTÜs aset leidval konverentsil esinevad Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Marjam Vaher, Rain Laane, Raivo Vare, Siim Puskai ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755