2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion alustas ettevalmistusi euro tulekuks 2006. aastal

Elion tegi esimesed ettevalmistused euro tulekuks juba 2006. aastal, kui õhus oli märke, et eurole üleminek võib lähiajal toimuda. Siis tegi ettevõte eelanalüüsi, mille tulemusi sai hiljem kasutada.

Eurole üleminek on laiaulatusliku mõjuga: terves ettevõttes tuvastati üle 20 rakenduse, mida ühisraha tulek mõjutab, ütles Elioni euroettevalmistusi juhtiv krediidikontrolli ja riskijuhtimise teenistuse juhataja Eva Jakunin ajakirjale KPMG Foorum.

"Klientidel on muidugi hea teada, et vääringu muudatus sideteenuste toimimist kuidagi ei mõjuta. Vaid internetis asuvas iseteeninduskeskkonnas võib minna paar päeva aega, enne kui kõik teenuste tellimise ja muutmise võimalused täismahus töötavad," märkis ta.

Jakunini sõnul oli kindlasti mõistlik mitte planeerida arveldussüsteemide uuendusi uueks aastaks, sest see oleks tekitanud lisakoormuse ja -riski eurole ülemineku kõrval.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755