17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased harjutavad NATO-vastaste küberrünnakute tõrjumist

Kaitseväe, küberkaitseliidu ja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse infoturbe spetsialistid võtavad 16.-18. novembrini osa NATO küberkaitseõppusest Cyber Coalition 2010.

Õppuse stsenaariumi kohaselt tabavad NATO riike samaaegselt eri tüüpi ründed, näiteks küberspionaaž ja pahavara rünnakud, mis nõuavad nii riikide vahelist koordineeritud tegevust, kui ka strateegilisi otsuseid NATO eri tasandi staapidelt ja asutustelt.

Õppusel harjutavad NATO küberkaitset korraldavad asutused, sealhulgas NATO peakorter Brüsselis, NATO Euroopa vägede peakorter (SHAPE) Hollandis Monsis, Eestis asuv NATO küberkaitse kompetentsikeskus ja liikmesriikide küberkaitseorganisatsioonid küberrünnakute organiseeritud tõrjumist ja koostööprotseduure.

Eestist osalevad NATO küberkaitseõppusel kaheksa spetsialisti kaitseväest, küberkaitseliidust ja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskusest.

Kokku on õppusega haaratud 13 NATO riigi meeskonnad, õppuse planeerimise ja korraldamisega on seotud 24 riiki. Harjutust juhib Hollandist Monsis asuvast juhtimiskeskus, liikmesriikide meeskonnad harjutavad oma riikides. Harjutust viiakse läbi kolmandat korda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755