Fitch Ratings kärpis Nokia tiibu

Retinguagentuur Fitch Ratings kärpis eile maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia pikaajalise võlakohustuse reitingut ühe astme võrra. Uus reiting on BBB+ ja väljavaade "negatiivne".

"Nokia on mobiiltelefonide turul silmitsi kasvava konkurentsiga nii nutitelefonide osas arenenud Lääne turgudel, kui ka nn säästutelefonide osas Hiinas ja Indias," kirjutas Fitchi analüütik Stuart Reid. Kuna Nokia soovib kaitsta oma turuosa, näeb analüütik ka marginaalide jätkuvat langust.

Nokia turuosa on viimaste aasta jooksul langenud, kuna tal on olnud raske nutitelefonide turul konkureerida Apple'iga ja tootjatega, kes kasutavad Google'i operatsioonisüsteemi Android (nt HTC). Uuringufirma Gartner andmeil oli kolmandas kvartalis Nokia turuosa mobiiltelefonide turul maailmas 28,2 protsenti.

"Juhtkonnal võtab praeguste trendida stabiliseerimine aega," lisas Fitchi analüütik, mainides veel, et Nokia reting on siiski reitinguagentuuri skaalas igati tugev (paremuselt kaheksas investeerimisjärgu reiting kümnest).

Erinevalt Nokiast jättis Fitch Ericssoni reitingu BBB+ muutmata ning samuti jättis ta ka reitingule stabiilse väljavaate. "Reiting näitab Ericssoni liidripositsiooni võrguseadmete turul ning seda, et ettevõtte suudab  hoolimata raskest turuolukorrast toota korralike rahavooge," teatas Fitch.

Nokia aktsia on täna Helsingi börsil langenud 0,3% ja liigub 7,48 eurol, Ericssoni aktsia on Stockholmi börsil tõusnud 0,3% ja maksab 71,70 Rootsi krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara