Odavnenud arvutijupid viskasid Delli aktsia üles

Odavamaks muutnud arvutikomponentide tõttu suutis arvutitootja Dell teenida kolmandas kvartalis erakorralisi kulusid arvestamata kasumit 0,45 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikud ootasid keskmiselt 0,32dollarist aktsiakasumit.

Eilse börsipäeva jooksul Nasdaqi börsil üle 2% kosunud aktsia viskas pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises üles ligi kümnendiku ja jõudis 15 dollari ligidusse.

Käivet suutis Dell kergitada 19% ja suutis teenida kokku 15,4 miljardi dollarit. See number jäi veidi alla analüütikute poolt keskmiselt prognoositud 15,7 miljardi suurusele käibeprognoosile. Ka neljanda kvartali müügikäibe ootused olid Dellil turu ootusest veidi tagasihoidlikumad.

"Kasumimarginaale aitas kaasa hinnadistsipliin, mis hoidis Dellil oma toodete hindu liialt langetamist. Lisaks aitas kasumlikkuse tõusule kaasa ka osade arvutikomponentide nagu arvuti mälu ja kõvaketaste hinnalangus," ütles arvutitootja finantsjuht Brian Gladden.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara