Odavnenud arvutijupid viskasid Delli aktsia üles

Odavamaks muutnud arvutikomponentide tõttu suutis arvutitootja Dell teenida kolmandas kvartalis erakorralisi kulusid arvestamata kasumit 0,45 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikud ootasid keskmiselt 0,32dollarist aktsiakasumit.

Eilse börsipäeva jooksul Nasdaqi börsil üle 2% kosunud aktsia viskas pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises üles ligi kümnendiku ja jõudis 15 dollari ligidusse.

Käivet suutis Dell kergitada 19% ja suutis teenida kokku 15,4 miljardi dollarit. See number jäi veidi alla analüütikute poolt keskmiselt prognoositud 15,7 miljardi suurusele käibeprognoosile. Ka neljanda kvartali müügikäibe ootused olid Dellil turu ootusest veidi tagasihoidlikumad.

"Kasumimarginaale aitas kaasa hinnadistsipliin, mis hoidis Dellil oma toodete hindu liialt langetamist. Lisaks aitas kasumlikkuse tõusule kaasa ka osade arvutikomponentide nagu arvuti mälu ja kõvaketaste hinnalangus," ütles arvutitootja finantsjuht Brian Gladden.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara