28. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia kaevati kaamera patendi pärast kohtusse

USAs Kalifornia tehnikaülikool on kaevanud kohtusse Nokia, LG ja hulga kiipkaarditootjaid, kes väidetavalt rikuvad nende õigusi kaitstud patendile, kirjutab Taloussanomat.

Kaebuse kohaselt kasutatakse patente telefonide kaamerates. Ülikool küsib patendi kasutamise eest hüvitist, mille summat pole nimetatud.

Eelmisel aastal kaebas ülikool kohtusse kuus fotoaparaaditootjat, kelle hulgas olid ka sellised tipud nagu Canon ja Nikon. Nende puhul oli tegemist teise patendiga kui praegu Nokia ja LG kohta esitatud kaebuses.

Patendivaidlused on USA IT- ja telefonivaldkonna tootjate vahel sagedased, lisab leht. Peaaegu kõik suured tootjad on üksteist kohtusse kaevanud, sest uuel alal on selgusetu, kes millist tehnoloogiat omab.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755