30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: infolekked on paratamatud

Infoturbe ekspert ja IT-kolledži õppejõud Valdo Praust ütles Wikileaksi skandaali kommenteerides, et infolekked on paratamatud ning tavaliselt on nende taga nii tehnoloogiline kui inimfaktor, vahendasid ERR Uudised.

Praust ütles Vikerraadio saatele "Uudis+", et infoturve on küllaltki tänamatu valdkond. "IT-spetsialistid teavad, et sellist turbemudelit, mis kõik probleemid ära hoiaks, ei ole olemas."

Tema sõnul ollakse üldiselt võimalikest probleemidest teadlik ning neid püütakse ära hoida, kuid siiski võib juhtuda, et mõni stsenaarium jääb märkamata ja mõni risk alahinnatud.

Wikileaksist rääkides märkis Praust, et tõenäoliselt mängis inimfaktor siin suuremat rolli kui tehniline pool: "Me võime ka tehniliselt oma süsteeme korralikult turvata ja kaitsta, aga kui meie süsteemis pääseb dokumentidele ligi palju inimesi, siis piisab, kui vaid üks neist on ebausaldusväärne."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755