5. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Branson ennustab 200 USD naftabarreli hinda

Virgin Atlantic Airwaysi asutaja, miljardär Richard Branson ütles Cancunis toimuval kliimakonverentsil, et naftabarreli hind tõuseb peatselt 200 dollarini, kui maailmas ei võta kasutusele keskkonnasäästlikumaid tehnoloogiaid, vahendab Bloomberg.

Bransoni sõnul on selline, praegusel hetkel veel uskumatuna näiv hind, täiesti võimalik, kui maailma suurriigid ei soodusta alternatiivkütuste ja-tehnoloogiate kasutuselevõttu nafta asemel

Bransoni sõnul ootab maailma "uskumatult valuline" majanduskriis, kui juba praegu ei hakkata arendama taastuvenergiaprojektide elluviimist.

Ta kritiseeris USA-d, mille senat mullu süsinikdioksiidi õhkupaiskamisele pidurit ei tõmmanud. Bransoni meelest ootab seetõttu USA-d praegusest peagi veelgi kõrgem, 15%-line tööpuudus.

"Täna me arvame, et süsinikdioksiidi õhkupaiskamise piiramine takistab meie majanduse arengut ja kriisist väljatulemist. Tegelikult satume veelgi suuremasse kriisi, kui kohe keskkonnasäästlikkesse projektidesse ei panusta," hoiatas Branson.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755