6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wikileaks rändab riigist riiki

Ameerika DNS-operaator EveryDNS.net tegi seda, mida temalt oodati - blokeeris möödunud nädalal lõplikult Wikileaksi domeeni.

Reede hommikul loobus Wikileaks samas domeeni Wikileaks.org kasutamisest, kolides DNS-majutaja avalikes serverites uuele aadressile Wikileaks.ch, mida haldas Prantsusmaal asuvate serverite Šveitsi piraatide partei. Mõned tunnid hiljem lahkus Wikileaks Prantsusmaa poliitikute vastuseisu tõttu aga ka sealt, vahendas uudisteportaal cybersecurity.ru.

EveryDNS.net juhid kommentaare ei andnud. Lühikeses pressiteates avaldas ettevõte järgmist: domeen Wikileaks.ch lülitati täna välja vastavalt EveryDNS.neti ülem- ja alamdomeenide korporatiivsele poliitikale. EveryDNS.net ei jaga veebilehtedel Wikileaks.org ja Wikileaks.ch sisaldunud materjalide suhtes projektiga samu seisukohti.

Tundub samas, et Wikileaksi asutaja Julian Assange ei kavatse alla anda. Ta kirjutas oma blogis, et delikaatsed infomaterjalid on varasemast veelgi kätteesaadavamad ning neile pääseb ligi aadressidelt Wikileaks.de, Wikileaks.fi ja Wikileaks.nl. Nimekiri pole lõplik ja näitavat projekti vastupidavust äraütlemistele.

Asjatundjate sõnul saab Wikileaksi ühelt aadressilt teisele suunata vaid silmapilgu jooksul, kui selliseks pidevaks kolimiseks on piisavalt raha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755