8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Modesat sai ASI-lt ja Arengufondilt kaks miljonit eurot

Ambient Sound Investments ja Eesti Arengufond koos Bellusega investeerivad uue po~lvkonna modemtehnoloogiat arendavasse ettevo~ttesse Modesat Communications ligi 2 miljonit eurot. Saadud vahendeid kasutab ettevo~te tootearenduseks ja hu¨ppeliselt kasvanud no~udluse rahuldamiseks.

„Juhtivate sidetehnoloogiaettevo~tete kasvav huvi Modesati poolt pakutava vastu na¨itab meie valitud strateegia o~igsust, kompetentsi ja vo~imekust olla usaldusva¨a¨rne koosto¨o¨partner teadusmahukates arendusprojektides,“ u¨tles Modesat Communicationsi president ja tegevjuht Peep Po~ldsamm. Tema so~nul ei kavatse Modesat kavatse ta¨ita pelgalt allto¨o¨vo~tja rolli sidetehnoloogia suurtootjatele, vaid leida oma koht rahvusvahelises va¨a¨rtusahelas.

„Modesat on minemas start-up’ist kiiresse kasvufaasi. Maailma juhtivate sidetehnoloogiaettevo~tete huvi na¨itab firma suurt kasvupotentsiaali, millesse Arengufond soovib koos kaasinvestoritega panustada,“ ütles Eesti Arengufondi investeeringute ekspert Andrus Oks.

Investorid paigutavad ettevo~ttesse kokku 1,85 miljonit eurot.

Uute mobiiltelefonide ja teiste mobiilsete netiseadmete levik on suurendanud 3G/4G teenuste kasutatavust ning no~udlus nende ja¨rele kasvab. Uute 4G-po~lvkonna vo~rkude turuletoomine on lahendanud juurdepa¨a¨suvo~rkude laiaribalisuse probleemi (kiirused kuni 150 Mbit/s), ent „pudelikaelaks“ on ja¨a¨nud tugijaamasid ja vo~rgukeskust u¨hendav u¨lekandevo~rk. 72% puhul juhtudest kasutatakse veel raadiolinke, mis olid mo~eldud peamiselt ko~nede edastamiseks.

Need kitsaribalised seadmed tuleb operaatoritel la¨hiajal va¨lja vahetada, misto~ttu prognoositakse la¨hema 3-5 aasta jooksul raadiolinkide turu kahekordistumist, seda peamiselt uue po~lvkonna su¨steemide baasil. Juhtivad sidetootjad otsivad seeto~ttu tehnoloogiaid, mis vo~imaldaksid sama sagedusressursi juures tagada oluliselt kiirema andmeside ning tehnoloogiaettevo~tetest partnereid, kes suudaksid uue tehnoloogia nende su¨steemidesse juurutada.

Modesati Communicationsi patenteeritud PilotSyncTM tehnoloogial po~hinevad modemlahendused vo~imaldavad sama kanalilaiuse juures tagada kuni 30% suuremaid andmekiirusi. Samuti on nad to¨o¨kindlamad halbade sidetingimuste korral ja ka senistest kuluefektiivsemad. Modemlahendusi pakutakse telekommunikatsiooni-, satelliitside- ja militaarsidesu¨steemide tootjatele. Ettevo~te on praeguseks la¨bira¨a¨kimiste faasis maailma juhtivate sidesu¨steemide tootjatega, kes kontollivad ligi 98% maailma raadiolinkide turust. 2010.a. ka¨ivitusid ka esimesed integratsiooniprojektid klientidega. Modesat juhib ka u¨hte Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) ja Eesti vahel so~lmitud PECS koosto¨o¨leppe raames rahastatavat kosmoseside arendusprojekti.

Modesat Communications on modemtehnoloogia ettevo~te teadus- ja arenduskeskustega Eestis, Valgevenes ja USAs ning esindustega Silicon Valleys (USA), Tel Avivis (Iisrael), Tallinnas ja Gomelis (Valgevene). Modesat pakub patenteeritud PilotSyncTM tehnoloogia baasil va¨ljaarendatud modemlahendusi erinevateks maapealse, satelliit- ja turvaside rakendusteks maailma juhtivatele sidesu¨steemide ja -seadmete tootjatele. PilotSyncTM tehnoloogia vo~imaldab suuremaid andmeedastuskiirusi, paremat spektraalefektiivsust ja to¨o¨kindlust va¨iksemate kulude juures. PilotSyncTM on Modesat Communications poolt registreeritud ja kaitstud kaubama¨rk.

Modesat Communications OÜ osanikud:

Ambient Sound Investments OÜ  19,11% 

ASI Private Equity AS  27,05%Aliaksandr Khrabtou   13,46%   Leonid Letounov   16,64%   Tarmo Pihl   13,46% 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755