8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wikileaksi toetajad blokeerisid Mastercardi

Krediitkaardifirma Mastercard kodulehekülg on täna hommikust saadik samahästi kui blokeeritud. Põhjuseks Wikileaksi toetajate "operatsioon Payback".

Operatsioon Payback (tagasimakse, kättemaks ingl kl) algas pärast seda, kui levis teade, et mitmed finantsteenuste pakkujad keeldusid tegemast annetuste ülekandeid Wikileaksile. Nii on juba mitu päeva kättesaamatu ka Šveitsi panga Postfinance kodulehekülg.

Mastercardi puhul on tegemist nn denial-of-service-rünnakuga, kus veebiserverit koormatakse hulga paralleelsete andmenõuetega. Spiegel Online kirjutab, et küberrünnakuid koordineerib Twitteris @Anon Operation, mille taga on mitteformaalne häkkerite rühmitus. 

Järgmisteks rünnakute ohvriteks võivad saada Visa ja Paypal, EveryDNS ja Amazon, kuna ka need on keeldunud WikiLeaksile teenuseid osutamast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755