8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WSJ: Erply Euroopas 10 parima IT-firma seas

Wall Street Journal Europe tõi välja kümme Euroopa tehnoloogiaettevõtet, mis võivad Silcon Valleyle ära teha. Üks neist on Eesti firma Erply.

Euroopa on muutunud viljakaks pinnaseks noortele ja innovatiivsetele tehnoloogifirmadele, mida kannustab takka inkubaatorfondide levik. Lisaks võitleb Euroopa tehnoloogiasektor selle eest, et võita California Silicon Valleyt tema enda mängus.

Wall Street Journal Europe loetleb kümme Euroopa tehnoloogia start-up'i, mida tasub järgnevatel aastatel hoolega silmas pidada. Edetabelisse valitud mobiili- ja internetiettevõtted võib lugeda paremateks innovaatoriteks.

Teiste seas on välja toodud ka Eesti e-teenuse lahendus Erply. Ettevõte võitis mullu Londonis firmade Seedcampi võistluse ning tehnoloogiablogi TechCrunch nimetas ettevõtet äritarkvara Skype'iks.

Erply tarkvara on suunatud väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele ning selle abil saab korraldada näiteks raamatupidamist ja laoarvestust, kassamüüki jne.

Erply on juba praegu kasumlik ning on väledalt saanud endale suure kliendibaasi.

Erply kasutab sel aastal kaasatud kahte miljonit dollarit, et läbi viia agressiivset müügioperatsiooni Suurbritannias ja USAs. Ettevõte ronib välja niššist 39 miljardi dollari suurusele turule ning pole märki, et Erply kasv oleks aeglustumas, kiidab WSJ.

WSJ Europe toob lisaks Erplyle välja järgmised ettevõtted:

Crane.tv (Šveits)www.crane.tv

Criteo (Prantsusmaa)

www.criteo.com

Huddle (Suurbritannia)

www.huddle.com

Mind Candy (Suurbritannia)

www.mindcandy.com

Primesense (Iisrael)

www.primesense.com

Smarkets (Suurbritannia)

www.smarkets.com

Soundcloud (Saksamaa)

www.soundcloud.com

Sports New Media  (Suurbritannia)

www.sportsnewmedia.com

Struq (Suurbritannia)

www.struq.com

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755