16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT avas täna Eesti esimese 4G-võrgu

Täna väljastas tehnilise järelevalve amet EMT-le 4G sagedusloa ja EMT kuulutas kohe ka Eesti esimese 4G mobiilsidevõrgu avatuks, teatas ettevõte.

Maailmas on Eesti 11. riik, kus 4G võrk on klientidele avatud.'„Eesti esimese 4G testvõrgu avas EMT juba selle aasta veebruaris ning testide õnnestumine võimaldas tehniliselt käivitada 4G kommertsvõrgu kohe sagedusloa saamise järel,“ ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. „Just see aasta näitas ka klientide valmisolekut ja vajadust väga kiire mobiilse interneti järele ning esimesed kliendid saavad 4G teenustega liituda juba homsest.“

Tele2 Eesti teatas täna, et kavatseb konkursi tulemused vaidlustada, sest ei pea õigeks Elisa Soome tütarfirmade tehtud ebarealistlike pakkumiste võitjaks tunnistamist. Elisa Soome emaettevõttega seotud Dial Media on juba teatanud, et loobub oma pakkumisest.

4G ehk neljanda põlvkonna mobiilside annab võimaluse ülikiireks mobiilseks internetiks, võimaldades mobiilse interneti võrgus samasuguseid kiiruseid kui püsiühenduse korral. 4G võrgu maksimumkiirus on 100 Mbit/s, normaaltingimustel saavutatavad keskmised kiirused jäävad 20-80 Mbit/s. 4G põhineb LTE (Long Term Evolution) standardil. Eesti esimese 4G testvõrgu avas EMT 25.veebruaril 2010.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755