29. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaarest valmis interaktiivne 3D-mudel

Kaugel maailmanurgas koduigatsust tundvatel kuressaarlastel on nüüd võimalus seda leevendada oma kodulinnas virtuaalselt ringi jalutades.

Kuressaare kolmemõõtmelise kaardi ühe looja Karel Airapetjani sõnul on linnakaart esimene proov nende jaanuaris alustavale ettevõttele Web3d. "Näeme potentsiaali näiteks turistide hulgas, kes saaksid linnaga tutvuda, ilma et oleks seal kunagi kohal käinud," rääkis Kuressaare juurtega Airapetjan Saarte Häälele.

Tema sõnul annab lisavõimalusi ka see, et taolisesse virtuaalsesse keskkonda on võimalik kaasata kõiksugu erinevat infot. "Kuressaare kodulehel oli kättesaadav Google Earthi jaoks mõeldud mudel, kus kogu linna majad olid kuubikutena olemas," selgitas ta ja lisas, et see andis tegijaile hea materjali majade proportsioonide ja asukoha osas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755