30. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parima tiitlile pürgib kaheksa uut e-teenust

Tänaseks kandideerib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse korraldataval Eesti parima e-teenuse konkursil kaheksa uut kodumaist e-lahendust.

Oma kandidatuuri on e-äri kategoorias üles seadnud päevapakkumiste keskkond cherry.ee, ettevõtetele mõeldud Telegrupi VoIP-lahendus IPCentrex, Ergo Kindlustuse e-reisikindlustus ning veebipõhine ressursiplaneerimise ja projektijuhtimise tarkvara Ganttic.

E-valitsuse kategoorias astusid võistlustulle maksu- ja tolliameti elektrooniline lihtsustatud tuludeklaratsioon ning Spin TEKi loodud kohalike omavalitsuste lemmikloomaregister LLR.

E-kultuuri ja pärandi valdkonnas pürgib parimaks e-teenuseks Spin TEKi üle-eestiline kalmistumajanduse infosüsteem Haudi ning e-kaasamise vallas mitterahaline kauplemisplatvorm Arambla.

Konkursi žürii esimehe Margus Püüa sõnul pole veel kandidaate Eesti parima e-teenuse tiitlile e-tervise, e-õppe, e-meelelahutuse ja e-teaduse kategooriates. "Kindlasti on ka neis valdkondades viimastel aastatel välja töötatud uuenduslikke e-lahendusi," lausus ta. "Kutsun kõiki arendajaid leidma aega, et täita lühike osalemisvorm ning läkitada oma uus ja huvitav e-lahendus sellele konkursile,“ lisas Püüa. Kandideerida on võimalik veel kuni 16. jaanuarini.

Kõik konkursil osalejad saavad žüriisse kuuluvatelt ekspertidelt tagasisidet oma e-teenusele. Iga kategooria võitja saadetakse e-Eesti au kaitsma maailma parimate e-lahenduste konkursile World Summit Award 2011.

Parima e-teenuse konkursist on oodatud osa võtma kõik Eestis e-teenuseid ning e-lahendusi arendavad ettevõtted, organisatsioonid ja üksikisikud. Parimad e-teenused valitakse välja e-õppe, e-kultuuri, e-teaduse, e-valitsuse, e-tervise, e-äri, e-meelelahutuse ja e-kaasamise kategooriates. Konkursile esitatud e-teenus või selle parandusversioon peab olema valminud hiljem kui 1. jaanuar 2009. Konkursi võitjad saavad esmakordselt oma kodulehekülje tarbeks veebikleebise, mille järgi tunneb internetikasutaja ka tulevikus ära tiitlivõidu noppinud e-lahendused.

Sõidukite jälgimisteenuse pakkuja Navirec tunnistas hiljuti, et finaalikoht 2007. aasta rahvusvahelisel konkursil aitas alustada eksporti kaheksasse riiki ning avab siiani välisturgudel nii mõnegi ukse.

Parima e-teenuse konkurss korraldatakse Euroopa Liidu struktuurifondide programmi "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755