13. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera on huvitatud Poola Polkomtelist

TeliaSonera on huvitatud Poola mobiilsideoperaatori Polkomteli ostmisest, vahendab Bloomberg.

Ettevõte võib minna müüki vähemalt 3,7 miljardi euro eest. "Vaatame hoolikalt Polkomteli arvestades meie tugevat kohalolekut Põhjamaades ja Baltimaades," ütles TeliaSonera pressiesindaja Cecilia Edström.

Polkolmteli omanikeringi kuuluvad vasekaevandaja KGHM Polska Miedz, elektrikompanii PGE, naftarafineerija PKN Orlen ja Vodafone Group ning nad plaanivad müüa ettevõtte esimesel poolaastal. 

KGHMi juhatuse esimees Herbert Wirth ütles novembris, et 2008. aastal 20protsendise osaluse müük TDC-le on miinimumväärtus ka praeguseks tehinguks. Selle alusel oleks Poole telefonioperaator väärt 3,7 miljardit eurot.

Polkomtelil on ligi 14 miljonit klienti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755