25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GrabCAD paistis Londonis parima esitlusega silma

Londonis toimuval Euroopa tähtsaimal ja suurimal startuppide konkursil Seedcamp osaleva GrabCADi juht Hardi Meybaum rääkis Äripäevale, et esmase tagasiside kohaselt õnnestus neil täna silma paista parima presentatsiooniga.

Meybaumi sõnul tutvustas täna oma tooteid ja teenuseid 20 ettevõtet ja sellele järgnesid kohtumised konkursi korraldajate antud mentoritega. Nendega koos lahendati erinevaid küsimusi, nt seda, kuidas oma ettevõtet kiiresti kasvatada.

Meybaum lisas, et homme hommikul teatatakse osalejaile ettevõtted, mis pääsevad konkursi teise vooru. See toimub neljapäeval.

Varem on räägitud viiest teise vooru pääsevast ettevõttest, kuid praegu ütlevat korraldajad, et nad seda arvu ette ei avalda. "Võibolla on neid viis-kuus, kõik suure arengupotentsiaaliga ettevõtted," arvas Meybaum.

Võistlus kulmineerub viieminutiliste esitlustega, millega firma asutajad peavad konkursi korraldajad veenma, et just nende äriidee, teostus ning tiim on konkurentidest paremad.

"Praegu tutvustasime ideed, siis räägid, kuidas investor saab 50kordse kasu," selgitas Meybaum voorude erinevust lisades, et 50kordne kasu oli toodud asja ilmestamiseks, mitte, et GrabCAD teise vooru pääsedes sellise numbri välja käiks.

Segaduste vältimiseks potentsiaalsete investorite ringis jäävad esialgu teise vooru pääsevate ettevõtete nimed saladuseks. Neljapäeva õhtuks saavad osalejad teada, kes on võitja, kuid ka seda on keelatud avaldada enne võiduga kaasneva 50 000 euro suuruse investeerimislepingu sõlmimist.

Väljaspoolt vana Euroopat kutsuti tänavu startuppide konkursile Seedcamp vaid kolm ettevõtet, üks Eestist, üks Soomest ja üks Slovakkiast. "Me oleme juba praegu võitnud," rääkis Meybaum konkursi mõjust GrabCADi edasisele äritegevusele. "Meie jaoks on see ülisuur tunnustus."

Meybaum ütles, et ettevõte on leidnud omale Londoni konkursilt juba ka kaks-kolm neid huvitavat investorit, kellega on järgmiste kohtumiste ajad kokku lepitud.

Eestis on virutaalse inseneribüroo GrabCAD klientideks väikesed ja keskmise suurusega tootmisettevõtted, kes kasutavad GrabCADi insenere, kui neil töömahud üle pea kasvavad või mõnest konkreetsest oskusest puudu jääb. Viie kuuga on keskkonnas registreerunud pea 1700 professionaali üle kogu maailma.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755