Erply: GrabCADil investorite leidmisega enam muret pole

2009. aastal Seedcampi investeeringu võitnud majandustarkvarafirma Erply tegevjuht Kristjan Hiiemaa ütles GrabCADi mõjukat konkursivõitu kommenteerides, et ettevõttel riskiinvestorite leidmisega muresid enam pole.

"Tublid poisid! Riskikapitali kaasamisega ei peaks neil küll enam probleeme tekkima!" sõnas Hiiemaa.

Ta lisas, et rahalisest küljest pole Seedcampi 50 000-eurone investeering niivõrd oluline, sest võistlustel osalemisega kulutas GrabCAD tõenäoliselt sama suure summa, kuid konkursivõit annab meeskonnale väärtuse pitseri ning ettevõttele olulise arenguhüppe.

"Investoreile antud lubadus kasvatada nende raha 50 või 100 korda on suhteline," lausus Hiiemaa GrabCADi juhi Hardi Meybaumi jaanuarikuise nalja üle mõtiskledes, et nn inseneride Facebook lubab neile 50-kordset kasu.

"Meie ei lubanud teises voorus, et kasvatame näiteks kliendibaasi miljon korda. Reeglina lääne investor ei eeldagi, et startup hakkab ülehomme dividende maksma. Lepingutes keelatakse dividendide maksmine teatud perioodiks lausa ära ja meie puhul on see keelatud rohkemaks kui mõni aasta," selgitas Hiiemaa.

Hiiemaa sõnul on Erply registreerinud end samuti GrabCADi keskkonna kasutajaks ning loodab tulevikus sealt vastastikuselt kasulikku koostööd.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara