Skype’i eestlastest kaasloojad ootavad uut läbimurret

Skype’i eestlastest kaasloojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) pole praegu veel rahamasin, mille riskikapitali investeeringud omanikele miljonitesse eurodesse ulatuvat kasumit teeniksid. ASI otseinvesteeringute juht Margus Uudam usub aga, et firmade seas, kuhu ASI praegu investeerib, peituvad ka mõned sellised, millest võib välja kasvada 150–200 miljoni eurose väärtusega ettevõte, kirjutas Postimees.

"Meie portfell koosneb praegu ligi 30 ettevõttest. Riskikapitali investeeringuid on ASI-l umbes 20 miljoni euro (ca 300 miljoni krooni) ulatuses. Kuna oleme väga varajases ehk ühes riskantseimas faasis investeerija, käitub ka meie portfell nii, et alguses jooksevad mõned kehvemad ettevõtted kinni ja meie portfelli väärtus langeb," vastas Uudam küsimusele, kui palju on ASI investeerinud start-up-firmadesse viimase viie-kuue aasta jooksul. 

"Ühel hetkel hakkavad paremad ettevõtted aga neid investeeringuid tagasi tootma ja loodetavasti katavad need ka saadud miinused ära. Praegu pole meil veel ühtegi tugevat näidet, et oleksime oma investeeringult näiteks kümnekordselt raha tagasi saanud," lisas Uudam.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara