16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ollila: Euroopa pole enam esirinnas

Nokia ja Shelli nõukogu esimees Jorma Ollila kinnitas eile Soomes, et firma on valmis ühiskonna ees vastutust kandma, kui seoses firma strateegiamuutustega tuleb läbi viia suuri koondamisi.

Ollila sõnul on Nokia Soome valitsusele kinnitanud, et firma on valmis rahastama nii ümberõpet kui maksma kompensatsiooni – nii nagu paar aastat tagasi suurte koondamiste ajal Jyväskyläs, vahendas Helsingin Sanomat.

Võimalike koondamiste ulatuse kohta Ollila praegu täpsemat teavet ei andnud.

Kolmapäeva õhtul YLE saates A-Plus kaitses Ollila Nokia liitu Microsoftiga, märkides, et Nokial käis ka teisi kosilasi. „Viimase poole aasta jooksul on meil ukse taga olnud erinevaid pakkujaid, kuid võtsime vastu parima, Microsofti, mis annab meile parima stardipositsiooni.“

Ollila sõnul on surve muutusteks suur ning vaja oli vaadata mujale, kuna Euroopa ja Soome ei ole enam tehnoloogiasektori esirinnas. Liidrikoht on läinud USA-le.

Soome tehnoloogiaala on kõva surve all, möönis Ollila, kuid avaldas lootust, et  sealt tärkavad uued ideed, mida kõva tööga saab teemantideks lihvida.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755