21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yandex trügib NASDAQ-ile

Venemaa suurim interneti otsingumootor Yandex valis IPO organiseerijaiks NASDAQil Morgan Stanley ja Deutsche Banki, vahendas lenta.ru.

Bloombergi andmetel võib IPO suuruseks olla 1 mld dollarit. Yandexi pressiteenistus teemat ei kommenteerinud.

Kui IPO teoks saab, on Yandex esimene Venemaa firma alates 2006. aastast, mis väärtpaberid NASDAQil noteerib. 2006. aastal korraldas seal aktsiate esmaemissiooni STS Media. Lisaks sellele saab Yandexist NASDAQi suurim tehnoloogiafirma.

Yandex rääkis aktsiate emissiooni soovist juba 2008. aastal, kuid ülemaailmne majanduskriips tõmbas plaanidele kriipsu peale.

2010. aastal korraldas IPO teine Venemaa suur internetifirma, Mail.ru Group, mis noteeris Londonis 16% aktsiatest ja teenis sellega 912 mln dollarit. Mail.ru Groupi väärtuseks peetakse 5,7 mld dollarit.

Liveinterneti uuringu andmetel 2011. aasta jaanuarist tehakse Venemaal 65% internetipäringuist Yandexi kaudu. Varasematel andmetel langeb Google'i saagiks vaid 22% päringuist.

1997. aastal turule tulnud Yandex on laienenud Ukrainasse, Valgevenesse ja Kasahstani, turgu sondeeritakse ka Ameerikas.

2009. aastal oli Yandexi käive 214 miljonit eurot (kasv eelnenud aastaga võrreldes 14%). Töötajaid on firmal üle 1900. Olemas on Yandexi versioon ka ladina tähtedega.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755