22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste osalusel valminud film võitis Berliinis Hõbekaru

Berlinale filmifestivalil Berliinis võitis Hõbekaru väljapaistva kunstilise saavutuse eest operaatoritöös mängufilm "el Premio", mille innovaatilise tehnilise lahenduse töötas välja Eesti firma Digitaalne Sputnik eesotsas Kaspar Kallasega.

Samuti linastus samal festivalil võistlusväliselt Werner Herzogi kolmemõõtmeline dokumentaalfilm "Cave of Forgotten Dreams", mis on toodetud sama tehnilist lahendust kasutades.

Digitaalse Sputniku lahendus erineb Kaur Kallase sõnul selle poolest, et eelproduktsioonist kuni viimase läbivaatamiseni tegeleb projektiga üks inimene. Sama inimene on kogu võtte ajal platsil kui kaamera assitent ja digitaalne pilditehnik, kes hiljem vastutab värvivimääramise ning digitaalse kino koopia (DCP) valmimise eest.

"Selline lähedane koostöö operaatoriga võimaldab ülikiiret ja mobiilset filmi post produktsiooni ja viimistlemist ilma kvaliteedis kompromissi tegemata," selgitas Kaur Kallas. "El Premio" puhul oli postproduktsiooni periood alla nädala ja "Cave of Forgotten Dreams" valmis vähem kui kahe nädalaga. Mõlemale filmile anti lõplik viimistlus ja lihv digiprojektsiooniga varustatud kinosaalis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755