Hewlett-Packardi prognoosid tõid pettumuse, aktsia –13%

Hewlett-Packardi aktsia hind kukkus eile järelkauplemisel 13 protsenti, kuna turu sulgemise järel avaldatud kasumi- ja käibeprognoosid valmistasid analüütikutele pettumuse, vahendab Bloomberg.

Ettevõte prognoosis, et mõnede tulude-kuludeta tuleb majandusaasta teise kvartali kasumiks kuni 1,21 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootavad ettevõttelt 1,26 dollarit kasumit aktsia kohta. Ettevõte prognoosis käibeks kuni 31,6 miljardit dollarit, analüütikud ootasid 32,6 miljardi dollarilist käivet.

Aktsia hind kukkus eile järelakuplemisel 6,23 dollari võrra, 42 dollarile.

Majandusaasta esimese kvartali kasum kasvas HP-l 16 protsenti, 2,6 miljardile dollarile ehk 0,93 dollarilt 1,17 dollarile aktsia kohta. Mõnede kuludeta oleks kasum küündinud 1,36 dollarini aktsia kohta. Käive kasvas 3,8 protsenti, 32,3 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid ettevõttelt 1,29 dollarilist kasumit aktsia kohta 33 miljardi dollarilise käibe juures.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara