3. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera müügiõigused toovad aktsionäridele 10 miljardit Rootsi krooni

Alates 1. märtsist 23. märtsini kaubeldakse Stockholmi ja Helsingi börsil TeliaSonera müügiõigustega, mis jagati kõigile Skandinaavia telekomifirma aktsionäridele, kel oli 25. veebruari seisuga kontol TeliaSonera aktsiaid.

Iga TeliaSonera aktsia kohta jagati üks TeliaSonera müügiõigus. 28 müügiõigust annab investoritele õiguse müüa TeliaSonerale tagasi üks aktsia hinnaga 62 Rootsi krooni ehk praeguse turuhinnaga (52,90 Rootsi krooni) võrreldes 17,2% kõrgema hinnaga.

 Juhul kui aktsionärid kiidavad selle pakkumise täieelikult heaks tuleb TeliaSoneral kanda investoritele tagasi umbes 10 miljardit Rootsi krooni, kirjutab uudisteagentuur Dow Jones.

Swedbank Eesti kirjutab oma veebilehel, et igal investoril on õigus müüa kuni 10 000 müügiõigust ilma komisjonitasuta, kuid korraldus tuleb esitada hiljemalt 11. märtsiks (muidu on TeliaSonera pakkumise vastuvõtmiseks aega kuni 23. märtsini).

Pank märgib samas, et juhul kui TeliaSonera aktsiad müüakse tagasiostupakkumise käigus, rakendub tulumaks vastavalt Rootsi ja müüja residentsusriigi vahelisele topeltmaksustamise vältimise lepingule. Juhul kui müügiõigused müüakse, tulumaks ei rakendu.

 Lisaks müügiõiguste tagasiostmisele on TeliaSonera lubanud sel aastal aktsionäridele välja maksta ka dividendideks 2,75 Rootsi krooni aktsia kohta, mis praegust turuhinda arvestades tähendab 5,2 protsendist dividenditootlust. 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755