11. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman ja Levira said digi-TV mastide osas kokkuleppele

Üleriigilise digi-TV sagedusloa konkursi võitnud Starman ja telekanalite levitamise eest vastutav Levira leppisid täna kokku, et Starmani digi-TV saatjad hakkavad paiknema Levira mastides.

Starmani juhatuse liikme Hanno Liiva sõnul on lepe mõistlik kompromiss, mis tagab saatjatevõrgu kiire väljaehitamise ja sobivad tehnilised tingimused telekanalite edastamiseks. "Läbirääkimiste käigus jõudsime päeva lõpuks kõiki osapooli rahuldavale kokkuleppele, seetõttu loobume oma algsest plaanist kasutada mobiilsidefirmade maste ja rajame saatjatevõrgu koostöös Leviraga nende mastidele," rääkis ta.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul otsustas Levira loobuda oma vaidlustusest digitaaltelevisiooni sagedusloa konkursil. "Soovime keskenduda oma põhitööle ja minna edasi uute võrkude rajamisega," sõnas ta.

Hanno Liiva nentis, et uus lahendus on hea uudis televaatajate jaoks, sest paremad edastustingimused võimaldavad osutada kvaliteetset ja stabiilset teenust ja suurendada kättesaadavate telekanalite arvu.

Tehnilise Järelevalve Amet kuulutas 4. veebruaril Starmani võitjaks üleriigilise digitelevisiooni sagedusloa konkursil, mis toob esmakordselt Eestis konkurentsi ka sellele turule. Kui seni vastutas tavaantenniga vastuvõetava ZUUMtv telekanalite tehnilise edastuse eest AS Levira, siis sagedusloa saamise järel hakkab nende levitamisega tegelema AS Starman.

Starmanil on rohkem kui nelja-aastane kogemus õhu kaudu leviva digitelevisiooni ZUUMtv pakkumisel. ZUUMtv klientideni jõuavad tavalise katuseantenni kaudu kuni 28 telekanalit, neist 13 eestikeelsed. Starman on valmis lisama maapealse leviga digitelevisiooni võrku uusi telekanaleid ning jätkama telepildi edastamist turu soodsaimate hindadega.

Starmani teenused jõuavad Eestis rohkem kui 560 000 koduni. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd ligi 300 inimesele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755