12. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes tunnistab süüd

IT firma Helmes tegevjuht Jaan Pillesaar tõdes KUKU raadio saates Restart, et vastutus valimisõhtul tulemuste hilinemise eest lasub täielikult nende ettevõttel.

Suurimaks vigade põhjuseks oli projekti madal eelarve, mis ei jätnud võimalusi süsteemi kuulikindlaks testida, tõdes Pillesaar, kes ei olnud küll konkursi võitmise hetkel Helmese tegevjuht. “Tegemist oli kolme haruldase juhuse kokkulangemisega valimisõhtul, milleni ebapiisava testimise käigus ei jõutud,” ütles Pillesaar.

Pillesaare sõnul oli tegemist siiski teistsuguste vigadega kui eelmistel valimistel, kus samuti Helmese loodud süsteem valmistulemusi õigeaegselt ei kuvanud. Toona eksperdid Helmesel süüd ei tuvastanud. Tänavuste vigade kohta avaldab ekspertkomisjon uurimise tulemused esmaspäeval.

Saates arutati ka e-hääletuse turvalisuse üle, mille on täna Riigikohtus kahtluse alla seadnud Paavo Pihelgas väites, et osavatel kurjamitel oli lihtsasti võimalik takistada osade hääletanute valiku jõudmist valimiskomisjonini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755