Facebooki asutajate vara kasvab kiiresti

Noorimad Forbesi rikaste tabelis olevad miljardärid on Facebooki asutajad, kelle vara on viimase aastaga märgatavalt kasvanud.

Viimase aastaga kasvas 26-aastase Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi varandus 238 protsendi võrra 13,5-miljardile dollarile pärast seda, kui investeeringud sellistelt ettevõtetelt nagu Goldman Sachs tõstsid Facebooki väärtuse 50 miljardile dollarile. Sellise varaga paikneb Zuckerberg Forbesi tabelis 52. kohal.

President Obama avaldas jaanuaris kiitust Facebookile kui heale näitele Ameerika innovatsioonist. Juba kuu hiljem istus Zuckerberg õhtusöögilauas Obama kõrval koos teiste titaanidega nagu Steve Jobs, Eric Schmidt, Larry Ellisson ja John Doerr.

Eelmisel aastal Facebooki asutamise ainetel vändatud film „Sotsiaalvõrgustik“ tõi Zuckerbergi ja tema kaaslased proþektorivalgusesse ning võitis oscari parima mugandatud tsenaariumi kategoorias.

Maailma noorim miljardär, 26-aastane Dustin Moskovitz, paikneb 2,7-miljardi suuruse varandusega edetabelis 420. kohal. Ta oli Mark Zuckerbergi toakaaslane Harvardi ülikoolis ja Facebooki kolmas töötaja. Ta on oma sõbrast vaid kaheksa päeva noorem.

Mõlemad langesid Harvardist välja ja kolisid Californiasse, et töötada täiskohaga sotsiaalse võrgustiku firmas. Moskovitz oli esimene, kes vastutas Facebooki tehnoloogiaala eest ja asepresident tehnika alal. Ta lahkus 2008. aastal, et asutada tarkvara ettevõte Asana, mis aitab väikestel ettevõtetel paremini koostööd teha.

Teadete kohaselt müüs Moskovitz eelmisel aastal umbes 1 protsendi suuruse osaluse Facebookis, kuid hoiab siiani umbkaudu 5-protsendilist osalust ettevõttes, mille väärtus on hinnatud 50 miljardile dollarile.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara