14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes nõus kahjusid hüvitama 

Helmes esitas täna valimiskomisjonile analüüsiraporti, kus selgitab valimisõhtul tekkinud viivitust valimistulemuste edastamisel, kuid komisjon ei langeta otsust enne, kui oma hinnangu on andud ka sõltumatud eksperdid, rääkis valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

Sibul ütles ERRi uudisteportaalile, et sõltumatud eksperdid lubasid oma raporti esitada nädala jooksul ning pärast paneb komisjon paika ka kahjunõude suuruse.

Helmese teatel oli tunniajalise viivituse põhjuseks valimistulemuste aruande muutumine aeglaseks ning andmed valimiskomisjoni veebilehel ei uuenenud ettenähtud kiirusega.

Vea põhjuseks oli inimlik eksitus andmebaasi seadistuses, mis võinuks ilmneda suuremas mahus testimise korral.

 IT-firma on väljendanud valmisolekut hüvitada ilmnenud vea tõttu tekkinud materiaalne kahju.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755