TV3 müügijuht: ettevõtte alustamine vajab kogemust

TV3 müügijuht Kert Kangert ei ole ise ettevõtlusesse läinud sellepärast, et kuskil millegi alustamine vajab eelnevalt kogemust. Inimesed on selles suhtes lihtsalt mugavad ja kõik on oma tahtmises kinni, lisas ta.

"Ettevõtluse kogemust saab paremini läbi rahvusvahelise ettevõtte. Kui sul on see kogemus olemas, siis sa saad hiljem seda suunata eraettevõtlusesse," kommenteeris Kangert.

Kangerti arvates võib ettevõtlusesse suundumine suureneda, sest töötuse suur määr sunnib inimesi midagi ette võtma. "Kui siiamaani on olnud väga mugav situatsioon, sest tööandjad ajasid tikutulega taga töötajaid, siis nüüd on situatsioon teine. Trend ettevõtluse suunas kindlasti kasvab, kasvõi noorte hulgas," lausus Kangert.

"Arvestades võimalusi, näiteks kui lihtne on tegelikult ükskõik kus maailma otsas inimesega kontakte luua läbi interneti, siis on kõik ikkagi inimeste tahtmises kinni. Kui ma vaatan oma sõprusringkonda, siis kes tahab, sellel ei ole probleemi ja on ka oma ettevõtte loonud."

Kangert märkis, kui inimesel on endal piisavalt ettevõtlikust ja ta kirjutab projekti kokku, siis toetab teda ka riik. „Liberaalse majanduse poliitikud soosivad ettevõtjaid,“ sõnas Kangert.

Eurostati uuringute järgi on eestlaste huvi ettevõtlusega alustamise vastu viimastel aastatel oluliselt kahanenud  Kui 2007. aastal oli Eestis oma äriga raha teenivaid inimesi või peatselt ettevõtlusega alustada plaanijaid 22%, mida oli rohkem kui üheski teises Euroopa Liidu riigis, siis 2009. aastaks oli see arv 13%. Äripäeva päevaküsimus on,  miks Te pole oma firmat loonud?

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara