22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond: teeme ühe kaasinvestoriga mitu investeeringut

Arengufondi investeeringute juhi Heidi Kakko sõnul investeerib Arengufond majanduslikust ratsionaalsusest lähtudes ettevõtete omakapitali ja teeb ühe kaasinvestoriga alati mitu ühist investeeringut.

„Teeme seda ainult siis, kui erasektorist leiame projekti kaasinvestorid,“ selgitas Kakko.

Küsimusele, miks on kaasinvestoriteks sama äriseltskond, vastas Kakko, et kuna Arengufondi tegevuse üheks eesmärgiks on äriinglitest investorite arendamine, plaanib Arengufond teha erinevate kaasinvestoritega igaühega 3-4 investeeringut.

„Sibo Invest on äriinglite investeerimisfirma, kes pärast Arengufondiga kaas-investeerimist on hiljem investeerinud ka iseseisvalt või koos teiste investoritega,“ rääkis Kakko.

Investeeringute juht märkis, et Arengufond julgustab äriinglitest investoreid alati investeerima mitmesse erinevasse projekti, et vähendada ebaõnnestumisest tingitud kapitali kaotamise riski. Samadest põhjustest lähtudes on Arengufond teinud mitu investeeringut koos kaasinvestoriga Bellus Furnitur, lisas ta.

Arengufondil on Kakko kinnitusel tänaseks investeerimisportfellis olevates ettevõtetes umbes 25 erinevat kaasinvestorit, kellega fond on koos investeerinud. ettevõttega, mis kasvas välja Goliath Windist, kus nii Arengufond kui Sibo Invest olid juba mõlemad investoritena sees,“ sõnas Kakko.

„Kaasinvestorid, nagu antud juhul Sibo Invest, sisenevad ettevõttesse koos Arengufondiga saades sama investeeringu eest samasuure osaluse ettevõtte omakapitalis. my!Windi puhul on tegemist erandliku spin-off

Kakko lisas, et oma huvist kaas-investeerida riskikapitali projektides saab iga ettevõtja anda märku Arengufoni kodulehel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755