24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domeeninimedesse tuleb Õ täht

Eesti Interneti SA alustab töid projektiga „Eesti .ee tippdomeeni moderniseerimine II“, millega tuuakse esmakordselt domeeninimedesse Õ tähe.

Eesti .ee-lõpulisele rahvusdomeenile tuuakse käibele tähed õ, ä, ö, ü, š ja ž, millega kaetakse .ee domeeni all kogu Eesti tähestiku ulatus. 

„Rahvusdomeen on üks e-riigi sümbolitest, mis peab ajaga kaasas käima ja vastama areneva majanduskeskkonna vajadustele. Maailmas unikaalse Õ tähe kasutuselevõtu algatas Otto Wilhelm Masing 19. sajandi algul," ütles Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Ta lisas, et see on sümboolne, et alates 2011. aastast on seda maailmas haruldast tähte võimalik kasutada ka interneti domeeninimedes.

Eesti Interneti SA on Vabariigi Valitsuse ja ITL poolt asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni haldamine, turvalisuse tagamine, internetikogukonna esindamine rahvusvaheliste organisatsioonide, sh ICANN juures ja domeenivaidluste komisjoni töö korraldamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755