27. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parimad start-upid löövad USAs laineid

Eesti start-upi ajaloos, mille kuulsaim näide seni eBayle üle 2 miljardi euro eest maha müüdud Skype,  võib peatselt uus lehekülg terenduda – mitmed Eesti väikefirmad on laineid löömas maailmas.

Äripäev palus kaheksal start-up`ide eksperdil hinnata Eesti idufirmasid või käivitusfirmasid, nagu keeletoimetajad soovitavad start-up`e nimetada.

„Oleme klubis vaadanud, et kes on suutnud rahvusvaheliselt raha tõsta, kes on suutnud kui palju käivet tekitada. Rahvusvaheliselt on käibe mõttes hästi tegutsenud ka Fortumo,“ kommenteeris Eesti Sturtupi Juhtide Klubi president Kristi Hakkaja.

Now! Innovationsi juht Üllar Jaaksoo rääkis, et start-up firma võib luua meditsiini-, biotehnoloogia-, meedia-, telekommunikatsiooni valdkonnas. „Kõikides valdkondades võib teha, aga kõige kiiremat tõuget kipuvad turul saama veebipõhised asjad, kuna seal on kõige lihtsam turgu haarata – hea kõlapind on ühe kliki kaugusel,“ lausus ta.

„Kuumaks lähevad tavaliselt need, mis kiirelt tulevad ja kiirelt levivad – näiteks Cherry.ee on ennast praktiliselt nullist kuue kuuga reaalseks turuosaliseks üles ehitanud ja kui ta laienemist jätkab, siis ma arvan, et ta on regionaalselt väga kuum toode,“ lisas Jaaksoo.

Oluliseks peeti, et start-up firma tegutseb globaalsel turul ning pakub unikaalset toodet. Just neile põhjustel andis Webmedia juhatuse esimees Priit Alamäe oma poolehoiu firmadele ZeroTurnaround, Fits.me, Now!Innovations. „Nad suudavad reaalselt liikuda ja neil on hea tiim. Kõik kolm firmat on suutnud tõestada, et nad on elujõulised,“ lisas Alamäe.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755