29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased tutvustavad Hannoveris "targa tolmu" tehnoloogiat

EAS viib 13 Eesti ettevõtet riikliku ühisstendiga 4.-8. aprillini Hannoveris toimuvale maailma suurimale tehnoloogia- ja tööstusmessile. Muuhulgas tutvustavad eestlased seal ka nn targa tolmu tehnoloogiat.

Saksamaa kui Eesti ajalooline kaubanduspartner on Eesti suuruselt neljas ekspordimaa, ettevõtted soovivad seda positsiooni parandada. Eeskätt nähakse turgu innovaatilistele kõrgtehnoloogilistele tööstustoodetele. Messil osalemist rahastatakse Euroopa Regionaalfondi vahenditest.

Osalemise eesmärgiks on tutvustada Eestit kui võimalusterohket keskkonda tööstusettevõtete, tehnoloogia ja teaduse integratsiooniks, kus soodsa ärikeskkonna taustal teevad omavahel tugevat koostööd ettevõtted, ülikoolid, teadusasutused, tootmis- ja IT-sektor, teatas EAS.

"Messil osalemise peamiseks eesmärgiks on leida Eesti ettevõtetele uusi kasulikke ärikontakte. Teine eesmärk on tutvustada Eestit ja siinseid ettevõtteid kui kompetentseid ja innovaatilisi partneid masinatööstuse, elektroonika ning infotehnoloogia valdkonnas, tugevdades sellega Eesti ettevõtlussektori mainet tervikuna," selgitas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas.

Ühisstend esindab läbilõiget Eesti tööstusettevõtete innovaatilistest toodetest: elektrimopeedid, nutikad IT-lahendused, tuuleenergeetika, LED-tehnoloogia, innovaatilised keskkonnajälgimissüsteemid, metallitööstus. Messil loodavad Eesti ettevõtted leida võimekaid koostööst huvitatud partnereid, kellega jätkata arendustegevusi.

Eesti stendil on teretulnud ja oodatud kõik messi külastavad Eesti ettevõtted, kes soovivad kasutada stendi pinda kohtumisteks oma klientidega.

EAS ja Eesti ettevõtjad osalevad Hannoveri messil kolmandat korda. Senised kogemused on olnud vaid positiivsed, mitmed ettevõtted on saanud messilt olulisi kontakte oma tegevuste arendamiseks. Muuhulgas teevad messil käinud ettevõtted koostööd selliste globaalsete suurkontsernidega nagu ABB, Ericsson, Airbus, Alstom, Metso, Bombardier ja Eestis loodud Skype.

Eesti ettevõtted messil:

Defendec OÜ on  kõrgtehnoloogiaettevõte, mis arendab ja toodab unikaalsel "targa tolmu" tehnoloogial põhinevaid  jälgimissüsteeme rahvusvahelistele kaitse- ja infrastruktuuriettevõtetele.

Messil on esindatud innovaatiline traadita sensorite võrgutehnoloogia täislahendus, mis lihtsustab oluliselt perimeetrite jälgimist ning mille abil saab näiteks südamemonitori kohvitassiga suhtlema panna, et päästa inimelusid.

Defendec otsib investoreid, koostööpartnereid ja tehnoloogiahuvilisi, kellele tutvustada unikaalset juhtmevaba sensorvõrkude lahendust.

Defendec valiti 2010. aasta lõpul European Venture Summit'il IKT valdkonnas paremuselt viiendaks start-up-ettevõtteks.

GrabCAD on enam kui 2000 inseneriga globaalne virtuaalne inseneribüroo, mis aitab tööstusettevõtetel raha ja aega kokku hoida, pakkudes rutiinseid CAD-teenuseid 48 tunniga.

GrabCAD võitis Londonis toimunud Euroopa start-up-ettevõtete konkursi SeedCamp.

Visitret Displays OÜ tehnoloogia muudab liiklusmärkide ja välitabloode turgu, asendades liikumatu pildiga infotahvlid videovõimeliste ekraanidega.

Visitreti tooteks on elektrooniline paber, mis võimaldab luua nullenergiatarbega videosuutlikke painduvaid ekraane. Sellised ekraanid on kasutatavad välitingimustes ka ekstreemsete ilmastikuolude korral. Tootmistehnoloogia ei sea piire ekraani suurusele.

My!WIND OÜ loob väiketuulikute turul pretsedenti. MY!WIND hinnakujundus muudab tuuleenergia kasutamise eratarbijale esmakordselt väga atraktiivseks, hoolimata väiketuuliku soetamise kuludest.

Favor AS  tutvustab messil tugevakonstruktsioonilist elektrilist kergsõidukit ehk elektrimopeedi.

IMECC OÜ pakub erinevaid e-tootmise lahendusi. Ettevõtte tegevus on suunatud ettevõtete konkurentsivõime tõstmisele rahvusvahelistel turgudel uute mudelite, tootmissüsteemide, tootmis- ja automatiseerimistehnoloogiate ning teiste uudsete lahenduste loomise ja ettevõtete, ülikoolide ning uurimisasutuste vahelise koostöö edendamise abil.

IMECC uurib meetodeid ja vahendeid veebipõhise tootmise planeerimise ja tarneahela juhtimise süsteemide arendamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755