29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suursoo: vaja on dünaamilisust ja julgust

20 aastat turul olnud ja praegu Max123 kaubamärgi all tegutseva AS Poniardi juhatuse liige Ivo Suursoo sõnul on IT-ettevõtte 20-aastaseks ja pikemaks püsimiseks vaja dünaamilisust ja julgust langetada raskeid otsuseid.

"Et 20 aastat ja kauem tegutseda, peab dünaamiliselt ajaga kaasas käima ja julgema teha raskeid otsuseid, näiteks palku langetada," sõnas Suursoo mainides, et on pidanud palga langetamise vajadusega ka ise ettevõtte juhina kokku puutuma.

"See tähendab, et kogu aeg tuleb ringi käia lahtiste silmadega," lausus Suursoo lahates põhjusi, kuidas mitmed Eesti IT-ettevõtted on suutnud kiirelt muutuvale tehnoloogiale ja tavapärasest sagedasemale tegevust lõpetavatele partneritele vaatamata pikalt püsima jääda.

Igapäevaselt juhib Ivo Suursoo Columbus IT Patrmerit, mis on tänavu 20-aastaseks saanud Helmese suurim konkurent keskmise suurusega ettevõtete majandustarkvara Microsoft Dynamicsi vallas.

Eelmiste omanike käe all Navisioni ja Axapta nime kandnud majandusarvestustarkvara Microsoft Dynamics on seejuures üks neist IT-toodetest, mis on ajaproovile vapralt vastu pidanud. 2007. aastal kirjutas Äripäev, kuidas seda majandustarkvara tundvat spetsialisti üritati Eestis värvata lubadusega maksta palka 100 000 krooni kuus ehk selle ajani makstust kuni neli korda kallimalt.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755