31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm Eesti idufirmat jõudsid Seouli äriideede võistluse finaali

Kümnest Lõuna-Koreas maineka USA ülikooli Massachusettsi tehnoloogiainstituudi (MIT) poolt ellu kutsutud ettevõtluskonkursil finaali jõudnud äriideest olid kolm pärit Eestist ja esitatud Ajujahi konkursil osalenute poolt.

Ajujaht on EASi ettevõtluskonkurss, mida rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Tänavu juba 14. korda toimunud MIT Global Startup Workshop konverentsi raames toimus ka äriidee esitlemise võistlus ehk Elevator Pitch Contest, kus oma idee või ettevõtte tutvustamiseks oli osalejal aega 60 sekundit.

Eestit esindas võistlusel viis tänavust ja mullust Ajujahi konkursil osalenud noort. Kokku ca 45 võistlejast jõudis finaali ehk 10 parema sekka koguni kolm Eestist pärit ideed.

Eestist pääsesid finaali Priienergia, mis on uus üliefektiivne kanalisatsiooni soojusvaheti; Quotista.com, mis on veebikeskkond tsitaatide kogumiseks ja jagamiseks ning Virtual Garden ehk virtuaalne võimalus kasvatada reaalsel maalapil mahepõllumajanduslikke juurvilju ja aiasaadusi.

“Eestlaste edu tekitas konverentsil elevust ning kindlasti tärkas nii mõnelgi publiku hulgas olnud riskikapitalistil ja teistel start-up maastikul tegutsejatel suurem huvi Eesti ja siinsete noorte ettevõtjate vastu. Samuti oli see kinnituseks, et Ajujahi konkursi parimad osalejad on vägagi konkurentsivõimelised ka rahvusvahelises kontekstis,” kommenteeris EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla.

MIT Global Startup Workshop peeti Seoulis 24.- 26. märtsini.

Kõik Ajujahi 20 tänavust finalisti asuvad nüüd oma ideed edasi arendama ning plaanidest äri kasvatama. Maikuus selguvad konkursi võitjad, kelle vahel jagatakse 64 000 euro suurune auhinnafond.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärgiks on aidata noori ettevõtjaid uuenduslike ettevõtete loomisel. Konkursi ellukutsuja on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS). Konkursi korraldamist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi ettevõtlusteadlikkuse programmi raames. Miljonikroonise auhinnafondi on pannud kokku SEB, Skype, Ülemiste City, Eesti Arengufond, Tehnopol, Tartu Teaduspark, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Heateo Sihtasutus, Webmedia, Nasdaq OMX Tallinn, Tervise Paradiis, British Council, Kredex. Ajujahi aitavad ellu viia BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755