11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT lõpetab osadest välisvõrkudest SMSide vastuvõtmise

EMT sulgeb alates 1.maist 2011 sõnumite sisenemise EMT võrku kõikide nende välismaiste mobiilsideoperaatorite serveritest, kellel puudub EMT-ga sõnumite vahendamise leping.

„Selliste teenusepakkujate juurest saadetakse palju klientidele soovimatuid SMS-e,“ märkis EMT teenuste juhtimise divisjoni direktori Lauri Läheb. „Tihti kannavad need endas eksitavaid saatjanumbreid ja/või sisaldavad petusõnumeid (näiteks informeeritakse olematust loosivõidust) ning on tekitanud klientide ulatusliku pahameele (näiteks hiljutine valimisreklaami levitamine).“

Kui vahendajad või nende välisoperaatoritest partnerid ei ole sõlminud lepinguid mobiilioperaatoritega, kelle võrku soovitakse sõnumeid edastada, tekitatakse ahvatlev võimalus pakkuda üliodavat sõnumite vahendamist, kuna ühele osapoolele ei pea teenuse eest maksma. Odav hind muudabki kanali atraktiivseks kõikvõimalikele spämmijatele.

Muudatus ei puuduta mobiililt mobiilile edastatavaid sõnumeid ega neid internetist edastatavaid sõnumeid, kus teenusepakkujal on EMT-ga vastavasisuline leping.

Samuti see ei puuduta sõnumeid, mis saadetakse Eesti teistest mobiilsidevõrkudest ning mobiilsidevõrkudest, kellel on EMT-ga sõnumite edastamise leping.

Kõikidel, kes kasutavad oma sõnumite edastamiseks vahendajate teenuseid, soovitab EMT  kasutada neid partnereid, kellel on EMT-ga sõnumite vahendamise leping sõlmitud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755