26. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Defendec lõpetas edukalt äriinkubatsiooni

Tarkasid seiresüsteeme tootev ettevõte Defendec lõpetas edukalt Tallinna Teaduspark Tehnopoli äriinkubatsiooni. See märgib Defendeci stardifaasi lõppemist ning kasvamist maailmaturgudel tegutsevaks tehnoloogiaettevõtteks. 

Edaspidi jääb Defendec tegutsema Tehnopoli Teadusparki. Ettevõte jätkab ülimadala energiatarbega traadita sensorvõrkude arendamist ja tootmist. Plaanis on luua veebipõhine keskkond DefendecLabs, kus huvilised võivad tehnoloogiaga tutvuda, ettevõtte tegemisi jälgida ning alla- või üleslaadida erinevaid aplikatsioone. Samuti jätkab Defendec senise suunaga kaitsetööstuse ning piirivalve valdkondades, teatasid Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Defendec. 

Täna kuulub Defendeci rahvusvahelisse meeskonda 20 spetsialisti ning tegutseb rahvusvaheline ekspertidest koosnev nõukoda. Defendeci arendatud seadmeid kasutavad muuhulgas Eesti Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Energia, Moldova ja Ukraina Piirivalveametid ning mitmed teised Ida-Euroopa riigid ja ettevõtted.

Tehnopoli inkubatsiooniprogrammi edukalt läbinud ettevõte iseloomustavad toimiv müügistrateegia, rahvusvaheline haare ja korralised käibed.

“Tehnopol on meie ettevõtte arengu seisukohalt oluliseks toeks olnud. Oleme saanud abi koostööpartnerite leidmisel, investeeringute kaasamisel ja strateegia väljatöötamisel," ütles Defendeci juhatuse esimees Jaanus Tamm.

Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa peab Defendeci eduloo sündimist suurepäraseks näiteks, kuidas tugev meeskond ja sihikindel tegutsemine vilja kannab.

Investeerimisfirma WNB Project juhatuse liige Ivar Siimar tunneb siirast heameelt, et Defendecisse tehtud investeering on ennast õigustanud. „Defendeci noor ja asjassepühendunud meeskond on suutnud oma plaani kiiresti teostada ja jõuda reaalsete toodeteni. Selleks on lisaks meile suure panuse andnud ka KredEx ja EAS“.

Defendec asus Tehnopoli äriinkubaatorisse aastal 2007. Projekti käivitajateks on Jaanus Tamm, Jürgo Preden ja Tauri Tuubel. Inkubaatoris oldud perioodil arendas Defendec välja äristrateegia, toote, kaasas investeeringuid ning tegi rahvusvahelised müügid. 

Defendeci ärimudel ja -plaan on läbi aastate pälvinud tunnustust erinevatel konkurssidel. EAS on tunnustanud ettevõtet ülimadala energiatarbega võrgutehnoloogia eest ning “Särav startija 2009“ tiitliga. 2010. aasta lõpul valiti Defendec European Venture Summit žürii poolt Euroopas 5. IKT valdkonna startup ettevõtteks.

Defendec OÜ (endise nimega Smartdust Solutions OÜ) toodab ja arendab vaatlusseadmeid riigipiiride ning suuremate taristuobjektide jälgimiseks. Ettevõte loodi Eesti kapitalil, investeeringuid on teinud Spring Capital, WNB Project ning välisinvestorid.

SA Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele. Tehnopol pakub sobivaid äripindasid, äriarendusteenuseid, tihedaid koostöövõimalusi ülikoolidega ja rahvusvaheliste võrgustikega. Äriinkubaatori eesmärk on kasvatada ekspertide ja soodustava ärikeskkonna abil nutikast ideest edukas rahvusvaheline ettevõte. Alustavatele ettevõtetele suunatud äriinkubaatoris tegutseb täna 25 ettevõtet.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755