1. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond investeerib pilgujälgimise ja emotsioonide mõõtmise tehnoloogiasse

Arengufond investeerib koos kaasinvestor Bellusega 240 000 eurot inimese pilgujälgimise  ja emotsioonide mõõtmise ning analüüsi tehnoloogiat arendavasse ettevõttesse Realeyes OÜ.

Mihkel Jäätma, Elnar Hajiyevi ja Martin Salo asutatud Realeyes soovib visuaalse tähelepanu ja emotsioonide andmed teha sama lihtsasti kättesaadavaks ning igapäevaseks kui Google Analytics veebistatistikas. Realeyes’i põhiklientideks on nii veebilehtede omanikud, tarbijauuringu firmad kui ka disainiagentuurid.

 Arengufondi investeerimiseksperdi Andrus Oksa sõnul on Realeyesi püüdluste õnnestumiseks alus olemas. "Realeyesi rahvusvahelisel tiimil on arendusvõimekuse kõrval ka väga hea müügioskus, mis on toonud neile juba paljusid püsikliente nagu näiteks The New York Times, Sony ja Nokia," selgitas Andrus Oks Arengufondi kaalutlust Realeyesi investeerimisel. Realeyesi tegevjuht Mihkel Jäätma kommenteeris, et tehnoloogia, mida Realeyes arendab, on perspektiivne, kuna inimeste tähelepanu ja emotsioone on võimalik mõõta juba tavaliste veebikaamerate abil. "Saame oma lahendusi pakkuda ükskõik mis maailmanurgas, kus interneti ja veebikaamerate levik piisav. Suurfirmade huvi püüdmiseks on selline globaalne mudel hädavajalik,” lisas Mihkel Jäätma. “Silmaliikumiste ning emotsiooniandmete kombineerimisel saab inimeste reaktsioonide ning eelistuste kohta õppida palju kasulikku. Sellisel infol on rakendusi veebidisainist reklaami ja pakendite uuringuteni. Samas saab seda infot kasutada ka hariduses – alustame näiteks hetkel ühe põneva projektiga, kus rakendame laste tuju ja tähelepanu mõõtmist õpimängudes, mis aitab neile paremini inglise keelt õpetada”, tutvustas Mihkel Jäätma Realeyesi tehnoloogia võimalusteringi. Ta lisas, et ettevõtte areng võiks olla veelgi kiirem, kui vastavate oskustega IT spetsialiste rohkem turul oleks. Realeyes OÜ on neljateistkümnes ettevõte Arengufondi investeerimisportfellis. Kohaliku riskikapitalituru elavdamiseks otsib Arengufond projektidesse alati ühe või mitu varase faasi kaasinvestorit, kellega investeeritakse ettevõtetesse võrdsetel tingimustel.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755