9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurhanke võitis kalleim pakkuja

Tallinna ja Harjumaa ühtse e-piletisüsteemi rajamiseks korraldatud hanke võitis kalleima pakkumise teinud firma. Teised osalejad on tulemused vaidlustanud.

Tänane Äripäev kirjutab, et hanke võitis Eesti Türgi konsortsium, mis lubas piletisüsteemi rajada 8,7 miljoni euroga. Konsortsiumisse kuuluvad Business IT Partner ja Türgis tegutsev Kentkart. Hanke tulemused vaidlustanud Ühendatud Piletid AS lubas töö teha ära 4,5 miljoni euroga. Konkursil samuti osalenud WebMedia pakkumine jäi nende kahe vahele. Nii Ühendatud Piletid kui ka WebMedia on esitanud protesti.

Hanke võitjast soodsama pakkumise teinud Ühendatud Piletid ja Webmedia kõrvaldati hankemenetluselt vahetult enne võitja väljakuulutamist. Väidetavalt ei vastanud nende pakkumised esitatud nõudmistele.

Ühendatud Piletite juhatuse esimees Ain Järv ütles, et sellise otsuse tagamaad on neile nii sisuliselt kui ka juriidiliselt arusaamatud. „Kuna oleme Tallinnale teenust pakkunud juba aastast 2004, teame, kuidas peab see süsteem olema üles ehitatud,“ selgitas Järv. „Viimase momendini oldi meiega rahul, räägiti, et on üks hindamiskriteerium ja see on hind. Tuleb aga välja, et ühel hetkel ei olnud hind enam oluline.“

Tallinna linnavalitsuse esindajad keeldusid Äripäevale hankega seonduvat selgitamast ja jätsid küsimustele vastamata.

Täpsemalt saad Tallinna linna suurhankest ja selle ümber puhkenud kokkumängukahtlusest lugeda täna ilmunud Äripäevast.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755